Verlede week het ons afskeid geneem van mnr Marnus Grobbelaar na 20 jaar by Callies.

Hy is in Carletonville gebore en woon al sy hele lewe hier. Hy het in 1997 aan die Hoërskool Carletonville gematrikuleer en verder studeer aan die Universiteit van Noordwes (PU vir CHO) om in 2001 terug te keer na Callies as ‘n baie jong onderwyser met ‘n BSC Honneurs in Omgewingsbestuur. Musiek en sang was nog altyd een van sy grootste passies, en jy sal hom waarskynlik in ‘n gang raakloop besig om die een of ander lied  te sing. Hy het jaar na jaar 9 revues van 2001 tot 2009 vir “Callies” vervaardig en selfs ‘n paar bekendes ontdek wat almal vandag oudleerders is. ‘n Paar van sy revue-produksies het bekende revue-kompetisies gewen en 3 produksies het op die Aardklop Nasionale Kunstefeesverhoog in Potchefstroom beland. Hy is altyd op soek na ‘n verskil in die lewens van individue – hetsy op of van die veld, op die verhoog of in die klaskamer. Hy noem dat dit uiters bevredigend is om te sien hoe mense kan groei as hulle die regte ondersteuning, leiding en vaardighede kry. Weg van die gimnasium en werk hou hy daarvan om in die motor te spring en weg te kom na soveel nuwe en verskillende plekke as moontlik. Soveel om te sien en te doen. Mnr. Grobbelaar is altyd besig om oral van hulp te wees en te  organiseer. Hy het altyd daarvan gehou om spesiale geleenthede te skep of om midde in ‘dinge’ te verkeer. Hy sal onthou word as die gunsteling keuse vir seremoniemeesters of enige ander funksie. Meneer M u sal sekerlik gemis word.

 

Vakke

 • Aardrykskunde
 • Toerisme

 

Buitemuurse aktiwiteite

 • Hokkie
 • Swem
 • Atletiek
 • Revue
 • Gunsteling kosgereg: lamskenkel op kapokaartappel en gebraaide Mediterreense groente. My ouma se Jan Ellis-poeding.
 • Gunsteling film: Shawshank Redemption, Mr. Holland’s Opus. The power of one. Brave heart. Priscilla – Queen of the desert.
 • Gunsteling akteur: James McAvoy, Anthony Hopkins
 • Aanhaling / motto: dit is nie onmoontlik nie. Dit is vir nou net moeilik As jy probeer nie, jy sal nooit weet nie.
 • Stokperdjies: Ek hou van Bonsai (ek het talentvolle groen vingers).
 • In my vrye tyd: speel klavier, orrel en sing. ek is ‘n gekwalifiseerde gevorderde spininstrukteur. Lees en leer soveel moontlik nuwe inligting. Ek is ook ‘n ywerige Genealoog en het my families se erfenis opgespoor.
 • Wat u nie van my weet nie: ek het ‘n geheime alter ego.  Jy sal nooit weet dat dit ek is nie. Het my provinsiale kleure gekry swem (borsslag en vlinder)
 • Gunsteling liedjie: It’s Raining Men – The Weather Girls en Nessun Dorma uit die opera Turandot
 • As ek nie onderwyser geword het nie …: Omgewingsbestuurder, Fisioterapeut.
 • Gunsteling troeteldier / dier: Honde. Ek was nog altyd lief vir Franse poedels, Groot Danes en Engelse bulhonde
 • Gunsteling plek ter wêreld: Umhlanga Rocks – Suid-Afrika en Mauritius
 • Met watter spotprentkarakter assosieer jy jouself: La Linea (‘n Italiaanse karakter)
 • Die ergste geskenk ooit ontvang:  Om glad nie een ontvang nie
 • Wat sou jy gryp as jou huis begin afbrand: Alles belangrike persoonlike inligting in my lêer, duur waardevolle artikels, gesinsfoto’s en troeteldiere.